Mail
Registreer je eigen @live-messenger.nl email adres!

Online
  • Gebruikers: 0
  • Gasten: 27
Zoeken


Inloggen

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?Door Webmaster op 22 Juni 2007 om 16:11
Zoals je hebt kunnen zien met de komst van de Windows Live Messenger 8.5.1238 update is Microsoft bezig met het gebruik maken van Microsoft Update om het updaten van WLM makkelijker te maken. Maar wat je waarschijnlijk nog niet was opgevallen is dat er in de voorwaarden van de eerste beta van WLM 8.5 vermeld staat dat Microsoft Update automatisch wordt ingeschakeld, en niet meer uitgeschakeld kan worden.

Het bestand svchost.exe maakt het uitschakelen van Microsoft Update onmogelijk. Dit proces zorgt voor de uitvoering van dll bestanden. Maar het echte probleem wat hierdoor ontstaat is dat bij sommige gebruikers svchost op 100% van het CPU gebruikt. Een van de gevolgen hiervan is dat de computer drastisch slomer wordt, waardoor de prestaties van de pc omlaag gaan.

Hoe weet je of jouw pc dit probleem heeft? Indien je systeem traag is, open dan Windows Taakbeheer. Om dit te doen klik je met de rechtermuisknop op de taakbalk (her rechter gedeelte van de balk met de start knop), en kies je voor Taakbeheer. Een andere mogelijkheid om bij Windows Taakbeheer te komen is CTRL + ALT + DEL. In Taakbeheer aangekomen ga je naar het tabblad Processen. Hierin klik je op Procesnaam om hierop te sorteren. Vervolgens zoek je naar een of meerdere bestanden genaamt svchost.exe. Als de CPU kolom aan de rechterkant 100%, of een ander ongekend hoog getal aangeeft dan heeft jouw computer waarschijnlijk met dit probleem te maken.

Verschillende gebruikers probeerde het het proces svchost.exe gewoon weg te halen uit de processenlijst, maar hierdoor werken ook bepaalde andere processen gestopt. En het probleem wordt hier tevens op langere termijn niet verholpen. Om het probleem op een goede manier te verhelpen dien je gebruik de te maken van de twee delige oplossing van Microsoft:

1) 1) Patch msi.dll: Gebruikers dienen het msi.dll bestand te verplaatsen (Microsoft Installer DLL) welke svchost.exe bestuurd. Om dit te doen dien je de patch te downloaden en te installeren van de Hulp en Ondersteunings afdeling artikel 927891.

2) Update Windows Update: Gebruikers dienen de nieuwste versie te hebben van Windows Update, dit is versie 3.0. Links naar de 32- en 64-bit versies kunnen gevonden worden op het Windows Server Update Services (WSUS) Product Team blog.

Na het uitvoeren van deze oplossingen kan het nog steeds voorkomen dat het proces zorgt voor een CPU verbruik van 100%, maar Microsoft beweert dat het proces in dat geval nog wel werkt.

Bron: Geekswithblogs.net and Mess.be